08/03/2015
Volovan Receta Gatimi
Nga brumi sfoliat priten 3 disqe me formë të rrumbullakët dhe me
diametër 10-12 cm. Dy disqeve u bëhet një prerje me gotë në mes, një
disk lihet i tëri. Në tepsi vihet disku i parë, lyhet me t verdhë veze
të holluar me pak ujë, duke u kujdesur që të mos ullojë anash, se
pengohet fryrja gjatë pjekjes. Pastaj vihen dy dis et e tjerë, lyhen me
vezë dhe piqen në temperaturën 240-250° C. Volovanët mbushen me tru
sote, gjuhë të z mëlçi të stufuara ine erëza etj. Kur përdoret si
ëmbëlsirë, mbushet me krem shantiji të përpunuar, krem ober të lehtë,
krem pastiçerie etj.
Volovan Receta Gatimi
Reviewed by Receta gatimi Shqiptare
on
12:28
Rating: 5
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment