Përbërësit:
* 500 gr mish i grirë
* 3 vezë
* 1 dl qumësht
* bukë e grirë
* tul nga dy feta buke
* miell
* 4 vezë të ziera
* 2 kokë qepë
* majdanoz, vaj, kripë dhe piper i zi
Përgatitja:
Qumështin e hedhim mbi tulin e bukës. Bukën e lëmë derisa ta mpijë mirë qumështin.
Qepën e grirë e skuqim në vaj. Majdanozin e grirë e vëmë në enën e madhe e të thellë, në të cilën e kemi vënë mishin e grirë.
Në enë i thyejmë një vezë, e shtojmë tulin e zbutur në qumësht dhe
qepën e skuqur dhe të kulluar. Hedhim kripë dhe piper të zi dhe tërë
masën e ngjeshim me dorë.
Pastaj, masën e ndajmë në dy pjesë dhe i shtypim me duar. Katër vezët
e ziera i mbulojmë me brumin e mishit të grirë, duke krijuar-dy topa,
të cilat i vëmë në tavë me vaj, të cilën e vëmë në furrë. Pjekim 5
minuta, në temperaturë prej 220 gradë.
E nxjerrim tavën nga furra dhe vezët skoceze i kalojmë në miell, në
dy vezë të rrahura dhe në bukë të grirë. Vezët skoceze të përgatitura në
këtë mënyrë i skuqim në tenxhere me vaj. I presim përgjysmë dhe i vëmë
në pjatën për servirje. I zbukurojmë me kopër.
Pjatën e zbukurojmë me majonezë dhe me keçap.
No comments:
Post a Comment