08/03/2015

Muskul në mënyrë sharri

Nevojiten:
* 1,5 kg muskul viçi
* 3 lugë rrikë
* 500 gr kërpudha të freskëta
* 200 gr djathë
* 5 vezë
* 200 ml verë e kuqe
* 100 gr gjalpë
* 2 lugë kafeje erëza të përziera
* majonez
* vaj, kripë, piper i zi

Përgatitja:
I thyejmë vezët në një enë të thellë, hedhim kripë, piper të zi dhe i rrahim me tel kuzhine. Vezët e rrahura i skuqim në vaj dhe gjalpë.
Kërpudhat e freskëta i presim në copë dhe i skuqim në gjalpë. Hedhim mbi to kripë, piper të zi, një lugë kafeje erëza të përziera dhe 2 lugë rrikë.
Tiganin e mbulojmë me kapak.
Muskulin e presim në 3 copë dhe hedhim mbi to kripë dhe piper të zi. Copët e mishit i presim në forma xhepi.
Kërpudhat e skuqura i vëmë në një enë të madhe e të thellë, në të cilën e hedhim majdanozin e grirë, vezët e skuqura të prera në copë dhe 1 lugë rrikë. Hedhim kripë, piper të zi dhe një lugë kafeje erëza të përziera.
Përziejmë dhe e shtojmë djathin e grirë.
Me këtë përmbajtje i mbushim copët e muskulit, të cilat i mbyllim me shkopinj, që të mos derdhet brendia. Copët e muskulit të mbushur i skuqim në vaj dhe gjalpë. Në tenxhere hedhim rreth 1 litër ujë, e shtojmë verën e kuqe, tenxheren e mbyllim me kapak dhe e lëmë të kaurdiset 2-3 orë.
Copëve të muskulit ua largojmë shkopinjtë dhe i presim në copë me trashësi 2-3 cm.
Në dy skajet e pjatës për servirje vëmë dy gjethe sallate jeshile. Copët e muskulit të mbushur i rendisim shkallë-shkallë në pjatën për servirje. Zbukurojmë me bizele të kaurdisur, me lulelakre, copë karote dhe mashurka. Sipër hedhim lëngun nga tenxherja.

No comments:

Post a Comment

Ky blog eshte Dezajnuar nga Nexhmedin peci. Kemi kanalin ne youtube ku ngarkojm disa her ne jave video me Receta gatimi. Ju lutem te na ndiqeni ne rrjetet sopciale me poshte! ose Vizito kanalin tone ne YouTube ketu >>> https://goo.gl/G8WT6x , click here ?

Statistikat

Kerko ne Blog ketu !