Nevojiten:
* 4 karota
* 4 kungulleshka
* 400 gramë mish i bluar viçi
* 70 gramë luspa soje
* 1 kokë qepë
* 1 lugë e vogël piper i kuq i bluar
* 1 decilitër vaj
* 2 lugë miell
* 3,5 decilitra supë viçi
* 3 të verdhë të vezës
* 1 lugë djathë parmëzën
* kopër, erëza të përziera
* kripë, piper i zi
Gatimi:
1. Karotat qërohen, priten në katrorë dhe zihen në ujë
të valë, derisa të zbuten. Kungulleshkat gjithashtu qërohen, u hedhet
kripë dhe lihen të kullohen. Luspave të sojës u derdhet ujë valë, në
mënyrë që të fryhen, e pastaj kullohen.
2. Në pak vaj kaurdiset qepa e grirë imët, e pastaj
shtohet mishi i bluar dhe kaurdiset duke shtuar ujë kohë pas kohe,
derisa të zbutet.
3. Shtohen luspat e sojës, piperi i kuq i bluar dhe erëza sipas shijes. Të gjitha përzihen mirë.
4. Në 0,5 decititra vaj kaurdiset mielli dhe kopra, e
pastaj shtohet gradualisht supë viçi. Përzihet derisa të fitohet
dendësia e dëshiruar.
5. Salcës së përgatitur i shtohen erëza – pas shijes, lihet të ftohet dhe përzihet – të parmezani dhe të verdhtë e vezëve.
6. Ena rezistuese ndaj zjarrit lyhet me vaj, fundi i
saj mbulohet me gjysmën e ve të përziera (kungulleshka dhe karota dhe
derdhet përmbi mbushja nga mishi.
Pas kësaj renditen perimet e mbetura ane përmbi u hedhet salcë nga
kopra. Musaka piqet derisa të skuqet në furrën e nxehtë në 200 gradë
Celsius.
Këshillë shtesë: Salca nga kopra do të jetë më e shijshme nëse i shtohet pak ajkë.
No comments:
Post a Comment