09/03/2015

Musaka me kungulleshka e karota

Nevojiten:
* 4 karota
* 4 kungulleshka
* 400 gramë mish i bluar viçi
* 70 gramë luspa soje
* 1 kokë qepë
* 1 lugë e vogël piper i kuq i bluar
* 1 decilitër vaj
* 2 lugë miell
* 3,5 decilitra supë viçi
* 3 të verdhë të vezës
* 1 lugë djathë parmëzën
* kopër, erëza të përziera
* kripë, piper i zi

Gatimi:
1. Karotat qërohen, priten në katrorë dhe zihen në ujë të valë, derisa të zbuten. Kungulleshkat gjithashtu qërohen, u hedhet kripë dhe lihen të kullohen. Luspave të sojës u derdhet ujë valë, në mënyrë që të fryhen, e pastaj kullohen.
2. Në pak vaj kaurdiset qepa e grirë imët, e pastaj shtohet mishi i bluar dhe kaurdiset duke shtuar ujë kohë pas kohe, derisa të zbutet.
3. Shtohen luspat e sojës, piperi i kuq i bluar dhe erëza sipas shijes. Të gjitha përzihen mirë.
4. Në 0,5 decititra vaj kaurdiset mielli dhe kopra, e pastaj shtohet gradualisht supë viçi. Përzihet derisa të fitohet dendësia e dëshiruar.
5. Salcës së përgatitur i shtohen erëza – pas shijes, lihet të ftohet dhe përzihet – të parmezani dhe të verdhtë e vezëve.
6. Ena rezistuese ndaj zjarrit lyhet me vaj, fundi i saj mbulohet me gjysmën e ve të përziera (kungulleshka dhe karota dhe derdhet përmbi mbushja nga mishi.
Pas kësaj renditen perimet e mbetura ane përmbi u hedhet salcë nga kopra. Musaka piqet derisa të skuqet në furrën e nxehtë në 200 gradë Celsius.
Këshillë shtesë: Salca nga kopra do të jetë më e shijshme nëse i shtohet pak ajkë.

No comments:

Post a Comment

Ky blog eshte Dezajnuar nga Nexhmedin peci. Kemi kanalin ne youtube ku ngarkojm disa her ne jave video me Receta gatimi. Ju lutem te na ndiqeni ne rrjetet sopciale me poshte! ose Vizito kanalin tone ne YouTube ketu >>> https://goo.gl/G8WT6x , click here ?

Statistikat

Kerko ne Blog ketu !