08/03/2015
Byrek me kulaçe të vogla
Për të bërë një byrek të vogël në tavën me korent merren 3 filxhanë 
kafeje ujë, 1 filxhan kafeje me vaj, hidhen në tas, shtohet kripë, 
hidhet miell i situr rreth 2 gota uji dhe brumi zihet i fortë si për 
byrek të zakonshëm. Brumi punohet mirë, lihet për 10 minuta, ndahet 
përgjysmë, secila pjesë ndahet në 10 kulaçe të ogla sa një kokërr arre. 
Çdo kulaç hapet në petë të vogla me di etër 10-12 cm secila petë lyhet 
me vaj ose vaj të përzier me dhjat ë (sipas dëshirës mund të hidhet dhe 
gjalp’ë). Petët vendosen 5 e ga 5 mbi njëra-tjetrën, shtypen pak me dorë
 dhe hapen me okllai ( tës) ose me shishe me ma e tavës me korent. Një. 
pete- ka shtresa vendoset në tavë të lyer me yndyrë, spërkatet me vaj, 
mbi të vendoset një petë tjetër, hidhet mbushja, rrafshohet, mbulohet me
 një petë pesështresëshe, spërkatet me yndyrë dhe vendoset peta e 
fundit, përsëri spërkatet me yndyrë dhe vihet për t’u pjekur. Zakonisht 
pjekja zgjat 15 minuta, pastaj byreku kthehet nga ana tjetër dhe piqet 5
 minuta të tjera. Mbushja vihet sipas dëshirës: me djathë e vezë, me 
gjizë e vezë, me presh, me spinaq, me kungull etj
Byrek me kulaçe të vogla
 Reviewed by Receta gatimi Shqiptare
        on 
        
12:31
 
        Rating: 5
 
        Reviewed by Receta gatimi Shqiptare
        on 
        
12:31
 
        Rating: 5
 Reviewed by Receta gatimi Shqiptare
        on 
        
12:31
 
        Rating: 5
 
        Reviewed by Receta gatimi Shqiptare
        on 
        
12:31
 
        Rating: 5
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
 

 
 
 
 
 
 
No comments:
Post a Comment