Përbërësit:
* 1 gotë e gjysmë me miell
* 3-4 lugë me djathë parmexhan të grirë
* 1 lugë e gjysmë çaji pluhur
* gjysmë lugë çaji kripë
* 1 lugë gjelle piper i zi (i shtypur)
* 1 lugë e gjysmë me gjalpë të pakripur
* 2 lugë sheqer
* 3 vezë të mëdha
* 1 filxhan me fruta arrore, të copëtuar (fëstëkë, arra ose bajame)
Përgatitja:
Ngrohni paraprakisht furrën në 180 gradë C. Vendosni një tepsi pjekje.
Në një tas, përzieni së bashku miellin, kripën dhe piperin. Në një
tas të veçantë, duke përdorur një mikser dore, përzieni gjalpin dhe
sheqerin. Shtoni vezët në të njëjtën një kohë dhe përzieni mirë pas
kësaj.
Shtoni djathë dhe njërën nga frutat arrore dhe përzieni përsëri,
pastaj shtoni përbërësit e thatë, duke i përzier deri sa të bëhet një
masë.
Ndani brumin në dy pjesë të barabarta dhe me shtrojeni petë në një
gjatësi prej rreth 30 cm dhe gjerësi prej 4 cm. Vendosini pranë e pranë
në tepsi.
Spërkatni petët me 3-4 lugët e djathit të mbetur dhe piqeni për rreth
30 minuta ose derisa të marrë një ngjyrë kafe të lehtë dhe të jetë e
fortë po ta prekni.
Hiqeni nga furra dhe lëreni të ftohet për 10 minuta, ndërsa furrën
mbajeni në 180 gradë C. Duke përdorur një thikë të mprehtë, prisni petët
në pjesë rreth 3 cm.
Vendoseni përsëri në furrë dhe piqeni edhe për 5 minuta të tjera.
Ftoheni plotësisht para se ta shërbeni.
No comments:
Post a Comment