08/03/2015

Kungull me djathë

Përbërësit:
* 1.5 kg kungull
* 4 lugë margarinë pa yndyrë ose gjalpë
* 4 lugë vaj ulliri
* 1/4 filxhan kaçkavall i grirë
* kripë dhe piper i zi i sapobluar, për shije

Përgatitja:
1. Ngrohim furrën në 180 gradë. Lyejmë tavën. E presim kungullin në dy pjesë. Përdorim një lugë për ta pastruar nga farat. Vendosim kungullin me pjesën e prerë poshtë, në tavën e përgatitur.
E pjekim për 45 minuta ose derisa tuli të jetë zbutur kur e shpojmë me pirun.
2. E lëmë kungullin të ftohet. E premë në copa. Mbushim filxhanët me kungull dhe pjesën tjetër e vendosim në frigorifer. Në një tigan ngrohim margarinën ose gjalpin.
3. Hedhim 4 filxhanët me kungull dhe i përziejmë. Shtojmë djathin dhe e përziejmë mirë me kungullin. I hedhim kripë dhe piper për shije.

No comments:

Post a Comment

Ky blog eshte Dezajnuar nga Nexhmedin peci. Kemi kanalin ne youtube ku ngarkojm disa her ne jave video me Receta gatimi. Ju lutem te na ndiqeni ne rrjetet sopciale me poshte! ose Vizito kanalin tone ne YouTube ketu >>> https://goo.gl/G8WT6x , click here ?

Statistikat

Kerko ne Blog ketu !