08/03/2015

Volovan Receta Gatimi

Nga brumi sfoliat priten 3 disqe me formë të rrumbullakët dhe me diametër 10-12 cm. Dy disqeve u bëhet një prerje me gotë në mes, një disk lihet i tëri. Në tepsi vihet disku i parë, lyhet me t verdhë veze të holluar me pak ujë, duke u kujdesur që të mos ullojë anash, se pengohet fryrja gjatë pjekjes. Pastaj vihen dy dis et e tjerë, lyhen me vezë dhe piqen në temperaturën 240-250° C. Volovanët mbushen me tru sote, gjuhë të z mëlçi të stufuara ine erëza etj. Kur përdoret si ëmbëlsirë, mbushet me krem shantiji të përpunuar, krem ober të lehtë, krem pastiçerie etj.

No comments:

Post a Comment

Ky blog eshte Dezajnuar nga Nexhmedin peci. Kemi kanalin ne youtube ku ngarkojm disa her ne jave video me Receta gatimi. Ju lutem te na ndiqeni ne rrjetet sopciale me poshte! ose Vizito kanalin tone ne YouTube ketu >>> https://goo.gl/G8WT6x , click here ?

Statistikat

Kerko ne Blog ketu !