08/03/2015

Byrek me petë të pjekura

Zihet brumi si për byrek të zakonshëm, hapin petët dhe piqen sipër sobës ose në furrë, duke lënë 3-4 fije për të shtruar byrekun.
Veç rrihen vezët me qumësht, kripë e gjalpë.
Në një tavë të lyer me gjalpë shtrohen petët e papjekura, spërkaten me gjalpë dhe mbi to vendosen petët e pjekura, njomen me qumësht 2 e nga 2 dhe shtrohen.
Kështu veprohet derisa të mbarohen të gjitha petët. Po të mbetet qumësht, hidhet përsipër, spërkatet me gjalpë dhe piqet.

No comments:

Post a Comment

Ky blog eshte Dezajnuar nga Nexhmedin peci. Kemi kanalin ne youtube ku ngarkojm disa her ne jave video me Receta gatimi. Ju lutem te na ndiqeni ne rrjetet sopciale me poshte! ose Vizito kanalin tone ne YouTube ketu >>> https://goo.gl/G8WT6x , click here ?

Statistikat

Kerko ne Blog ketu !